un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

March 10, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive reci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (68 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 100 minute

Portii: 15

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,193

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara placinta cu loboda si marar:

Ingrediente:

1 kg de faina
1 cub de drojdie
1 lingura de zahar
4 linguri de lapte
5 linguri de ulei caldut
500 g loboda
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura marar
100 g branza

Mod de preparare:

Se pune faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc unde se pune drojdia frecata cu lingura de zahar si cu 4 linguri de lapte caldut. Se presara cu faina si se  lasa aluatul sa creasca.

Cand incepe sa creasca bine se framanta aluatul mai departe cu lapte cald. Daca se foloseste apa in loc de lapte, placintele vor iesi mai aspre. Trebuie sa iasa un aluat vartos. In timpul framantarii aluatului se adauga 5 linguri de ulei caldut.

Aluatul este gata cand se desprinde usor de pe vas si face basicute. Atunci se da deoparte la loc caldut si se lasa sa creasca bine acoperit cu un prosop.

Se unge suprafata de lucru cu ulei, iar aluatul dospit se imparte in 15 bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie cat mai subtire. Se unge si sucitorul cu ulei pentru a lucra mai usor cu el. In mijlocul foii se pune umplutura din loboda taiata marunt amestecata cu ceapa verde taiata si se adauga marar verde tocat marunt.

Se pune si putina branza sa se lege mai bine verdeturile. Marginile foii de aluat se prind din loc in loc si se aduc inspre mijlocul placintei peste umplutura. Se strange aluatul sa se lipeasca bine colturile unul de altul.

Placintele astfel pregatite se mai lasa putin la dospit, apoi se coc la cuptor sau se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: ,


Facebook