un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Aperitiv picant

March 9, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive calde
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 150 minute

Portii: 8

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,012

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara aperitiv picant:

Ingrediente :

6 foi de clatite
400 g spanac de la congelator
100 g cascaval rotund
200 g sunca
100 g unt
sare
piper
cimbru
patrunjel
marar

Ingrediente pentru sos:

1/2 litru supa
50 ml ulei
2 linguri faina
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 telina
1 ceapa
3 catei de usturoi
100 g paste de tomate
foi de dafin
cimbru
sare
piper
1 litru apa fierbinte

Mod de preparare:

Se lasa spanacul sa se decongelez, apoi se scurge bine si se freaca cu putin unt si sare dupa gust. Se aseaza pe un platou rotund o foaie de clatita, apoi se intinde piureul de spanac, apoi foaie de clatite. Se preseaza bine si se pune cascavalul intreg, foaie, sunca feliata, iarasi o clatita.

Se amesteca untul cu verdeturile tocate, sare, condimente si se intind pe ultima clatita. Se toarna apoi sosul.

Pentru sos:

Se curata usturoiul, ceapa, telina, radacina de patrunjel si morcovul. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoare. Se calesc in putin ulei, se stinge cu supa preparata cu un cub de condiment si apa fierbinte. Se lasa apoi sa fiarba la foc mic 2 ore.

Dupa ce au fiert bine toate legumele se adauga pasta de tomate, se potriveste gustul de sare, piper, cimbru, se pune si o foaie de dafin si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Se obtine un sos mai gros care se toarna peste aperitiv.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: ,


Facebook