un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Carne de vitel si ficat de porc in aspic

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive reci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (51 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 240 minute

Portii: 6

Dificultate: complexa

Vizualizari: 2,189

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara carne de vitel si ficat de porc in aspic:

Ingrediente:

½ kg carne de vitel
1 ficat de porc
2 picioare de porc
3 galbenusuri fierte
100 g ciuperci
2 cepe
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 felie de paine
1 legatura patrunjel
sare
piper
unt
ulei

Mod de preparare:

Se curata si se spala picioarele de porc si se pun la fiert in apa cu 1 ceapa, morcovul si radacina de patrunjel curatate. Se taie apoi carnea bucati, se prajeste in ulei, apoi se trece prin masina de tocat. Se ameteca cu painea inmuiata in apa si presata bine, galbenusurile pasate, sare si piper dupa gust.

Se curata apoi ciupercile si o ceapa, se taie marunt si se calesc in unt, dupa ce s-au inmuiat se potriveste gustul de sare si piper, se adauga patrunjelul tocat, apoi se adauga amestecul in compozitia de carne si se omogenizeaza totul.

Intr-o forma unsa cu unt se pune jumatate din compozitia de carne, se aseaza apoi ficatul crud taiat felii, apoi cealalata jumatate din amestecul de carne. Se aseaza intr-o tava cu apa si se fierbe checul de carne pe baie de aburi.

Cand este gata se lasa sa se raceasca apoi se rastoarna pe o farfurie si se taie felii. Se toarna apoi intr-o alta forma zeama in care au fiert picioarele de porc cat sa se umple o treime din vas si se da la frigider ca sa se inchege.

Se scoate apoi forma, se aseaza feliile de carne cu ficat peste aspicul inchegat, se toarna apoi din zeama ramasa pana se umple vasul si se da la frigider pentru cateva ore. Se rastoarna cu grija pe un platou cu salata verde, se taie felii si se decoreaza cu fasii de gogosar din otet.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook