un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Musaca de gulii

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive calde
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (74 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 80 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,854

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara musaca de gulii:

Ingrediente:

1 kg carne tocata
6 gulii potrivite
2 cepe
200 g orez
condiment
sare
piper
ulei
boia de ardei dulce
pesmet
smantana

Mod de preparare:

Se curata gulioarele, se taie bete de chibrit, adica se taie putin un capac pe o pate, si se pun intr-o cratita cu ulei la prajit, fara sa se amestece, se scutura doar cratita sa nu se sfarame si din cand in cand se adauga cate un pic de apa amestecata cu condiment.

In final gulioarele trebuie bine patrunse si sosul scazut, se potriveste de sare si piper si se lasa deoparte. Intr-o alta cratita cu ulei se caleste carnea tocata cu ceapa, sarea si piperul. Se amesteca continuu si cand isi schimba culoarea se adauga apa cu putin condiment.

Se toarna cate putin, se amesteca pana fierbe toata si se mai adauga pana se patrunde carnea. In niciun caz nu trebuie pusa multa apa deodata, deoarece carnea devine apoasa. La sfarsit in cratita trebuie sa fie numai carnea, ceapa si grasime, fara apa.

Orezul se alege si se fierbe in apa cu sare, cand este gata, se scurge si se amesteca cu carnea tocata. Se gusta si daca este cazul se mai adauga condiment, sare si piper. Intr-o cratita obisnuita se pune putin ulei, se presara pesmet si se aseaza un rand de gulioarele, un rand de carne cu orez, se pun cateva linguri de smantana si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook