un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Pateuri cu branza

February 1, 2011 de admin | Categorii: Aperitive, Aperitive calde
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (0 Voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 1,271

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru pateuri cu branza:

pentru aluat frantuzesc:

250 g unt sau margarina
250 g faina
1 ou
1/2 lingurita sare
1 lingurita zeama de lamaie
100 ml apa

pentru umplutura:

2 galbenusuri
100 g branza de burduf sau de vaci
1 lingurita gris
sare

Mod de preparare:

Aluatul frantuzesc se intinde intr-o foaie de circa 1/2 cm grosime si se taie rondele cu un pahar. Branza se amesteca pana la omogenizare cu un galbenus si grisul, se sareaza, daca e cazul, si se aseaza cu lingurita in mijlocul rondelelor.

Rondelele se ung de jur imprejurul umpluturii, fara a atinge marginile, cu apa, apoi se acopera cu alte rondele, se aseaza pe o tava, se ung cu ou, fara a atinge marginile si se dau la cuptor, la foc iute, circa 10 minute, apoi inca 10 minute la foc potrivit.

Sunt gata cand nu se mai aud sfaraind si s-au rumenit usor.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: , ,


Facebook