un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Placinta cu carne de vitel si legume

March 26, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive reci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (64 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 105 minute

Portii: 6

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,841

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara placinta cu carne de vitel si legume:

Ingrediente pentru foaie:

400 g faina
50 g unt
4 linguri smantana
2 oua
sare
apa

Pentru umplutura:

500 g carne de vitel
3 morcovi
2 cepe
2 linguri bulion
2 linguri malai
cimbru
boabe de mustar
sare
ulei

Mod de preparare umplutura:

Se taie carnea bucati, se trece prin malai si se prajeste in ulei incins. Apoi se curata morcovii si ceapa, morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se toaca ceapa si se adauga peste carne. Se toarna apa si se lasa la fiert.

La sfarsit se pune bulionul si se potriveste de sare, piper, se adauga cimbru si boabe de mustar si se mai da mancarea in 2-3 clocote astfel incat sa fie foarte bine scazuta.

Pentru foaie:

Se amesteca faina cu untul, smantana, oul, cateva linguri de apa calda si un praf de sare pana se obtine un aluat elastic care se imparte in doua bucati din care se intind doua foi subtiri. Se aseaza o foaie intr-o cratita tapetata cu hartie de copt, se rastoarna carnea si se rasucesc marginile foii de jur imprejur.

Din a doua foaie se taie cateva fasii, apoi se intinde foaia peste umplutura si se aseaza fasiile de aluat in forma de grilaj. In mijloc se face o gaura in aluat ca sa aibe pe unde sa iasa aburii si placinta sa nu se rupa.

Se rasucesc apoi marginile foii din cratita de jur imprejur, se unge placinta cu galbenus de ou si se da la cuptor pentru 45 de minute. Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in vas.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook