un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Portofele de pui cu garnitura de legume

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive reci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (54 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 50 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,801

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara portofele de pui cu garnitura de legume umplute:

Ingrediente pentru portofele:

1 piept de pui
200 g sunca
200 g cascaval
4 oua
3 linguri faina
sare
piper
ulei

Pentru garnitura:

1 vanata
1 dovlecel
1 ceapa
1 rosie
5 linguri pesmet
3 catei de usturoi
cimbru
piper
sunca
1 pahar vin
sare
patrunjel

Mod de preparare portofele:

Se taie fiecare pipept in doua, apoi fiecare bucata se taie din nou in doua. Cu batatorul de snitele se bate putin carnea si se presara sare si piper dupa gust. Sunca si cascavalul se taie felii si pe fiecare bucata de carne se aseaza o bucata de cascaval si una de sunca, dar in asa fel incat sa nu se acopere toata suprafata carnii.

Se impacheteaza bucatile de carne ca pe niste portofele si se lasa deoparte. Se amesteca apoi ouale cu faina, se pune sare dupa gust, se trec potrofelele prin aceasta compozitie , dupa care se pun la prajit in ceva mai mult ulei, ca sa se patrunda bine.

Pentru garnitura:

Se spala si se curata de coaja dovlecelul si vanata, se taie in doua pe lung si se scobesc putin. Rosia se scobeste, iar cepei i se taie un capac, se curata si se da in cateva clocote ca sa se poata desface in mai multe bucati ca sa se poata umple.

Pentru umplutura:

Se amesteca intr-un castron 5 linguri pesmet cu 3 linguri ulei, 3 catei de usturoi pisati, cimbru, piper. Se omogenizeaza foarte bine compozitia si se umplu legumele care se aseaza una langa alta intr-o tava.

Se toara peste ele vin indoit cu apa si se da la cuptor. Se lasa 15 minute, iar cand este gata se presara  cu patrunjel tocat.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook