un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Rulada de pasare

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive calde
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (61 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 100 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,815

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara rulada de pasare:

Ingrediente:

1 pui de 2 kg
1 morcov
50 g spaghete
1 ceapa
150 ml ulei
1 felie de paine
2 oua
2 linguri mazare boabe din conserva
2 linguri pesmet
1 capatana usturoi
1 lingura otet
1 lingura bulion
1 legatura patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare:

Se fierb spaghetele in apa clocotita cu putina sare si se lasa sa se scurga. Se curata si se spala pasarea, se decupeaza pieptul si pulpele, iar restul se pune la fiert impreuna cu morcovul intreg.

Se dezoseaza pieptul si pulpele, oasele se adauga in oala la fiert, iar carnea se taie in bucati si se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa calita in 2 linguri de ulei si felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine.

Se framanta compozitia cu 1 ou crud, apoi se adauga mazarea, morcovul fiert taiat cubulete, sarea si piperul. Se intinde compozitia pe un tifon ud si la mijloc se pun in sir spaghetele amestecate cu verdeata tocata marunt si cu celalalt ou batut bine.

Se ruleaza cu grija, se pudreaza apoi cu pesmet si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se unge si rulada cu ulei si se da la cuptor timp de 40 de minute la foc potrivit stropind-o din cand in cand cu sosul format.

Se lasa sa se raceasca si se serveste taiata felii si aranjata pe platou. Se rumeneste in ulei usturoiul curatat si taiat rondele si se stinge cu otet si bulion subtiat cu zeama in care au fiert oasele.

Se potriveste sosul de sare, se mai fierbe putin, apoi se toarna intr-o sosiera si se serveste fierbinte langa rulada taiata felii de 2 cm grosime si se aseaza pe un platou.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook