un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tarta de spanac cu oua si cartofi

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Aperitive, Aperitive reci
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (65 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 120 minute

Portii: 7

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,119

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tarta de spanac cu oua si cartofi:

Ingrediente pentru aluat:

300 g faina
70 g margarina
1 ou
100 g branza de burduf
2 linguri smantana
1 plic praf de copt
sare

Pentru umplutura:

700 g spanac
1 ceapa
3 catei de usturoi
200 g branza de vaci
100 g iaurt
100 g cascaval ras
300 g cartofi
6 oua
4 linguri smantana
ulei
sare
piper

Mod de preparare aluat:

Se amesteca faina cu margarina, oul, praful de copt, branza de burduf, smantana, praful de sare si se framanta aluatul, apoi se lasa sa se odihneasca.

Pentru umplutura:

Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste impreuna cu usturoiul pisat. Se adauga spanacul fiert si tocat si se calesc impreuna cateva minute, apoi se dau deoparte. Se faramiteaza branza, se freaca cu iaurtul, cascavalul ras, sare, piper, se omogenizeaza compozitia si se imparte in doua. Intr-o parte se adauga spanacul calit, iar in cealalta cartofii fierti si rasi.

Se intinde o parte mai mare de aluat intr-o forma de tort unsa cu unt, astfel inact sa acopere si marginea laterala. Se pune compozitia de cartofi, se fac 6 adancituri si se sparge in fiecare cate un ou.

Se intinde apoi cu grija compozitia de spanac, astfel inact sa nu se sparga ouale. Din aluatul ramas se intinde o foaie, se inteapa cu urculita, se unge cu smantana si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor pentru o ora la foc domol. Se taie dupa ce s-a racorit.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook