un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Ceafa de porc cu fructe

March 9, 2012 de Ana | Categorii: Fripturi, Retete porc
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (84 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 90 minute

Portii: 10

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,354

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara ceafa de porc cu fructe:

Ingrediente:

2 kg ceafa de porc
4 gutui
½ pachet de unt
10 prune uscate
1 lingurita de zahar
ulei
sare

Mod de preparare:

Se spala prunele uscate si se lasa in apa sa se inmoaie. Se taie in 4 gutuile spalate, se scot partile lemnoase si se taie in felii de 5 mm grosime. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga gutuile si se calesc usor.

La sfarsit se presara putin zahar. Cand s-au inmuiat, se iau de pe foc si se lasa la racit. Se spala bucata de ceapa si se cresteaza pe mijloc cat mai adanc cu ajutorul unui cutit. Se introduc in crestaturi prunele una cate una.

Cu acelasi cutit se cresteaza pe lungime bucata de carne si se introduc feliile de gutii pregatite.
Bucata de ceafa se leaga cu ata alimentara, se pune intr-o tava unsa cu ulei sau unt, se adauga ½ cana cu apa si se da la cuptor. Se stropeste din cand in cand friptura cu zeama ca sa nu se usuce prea tare.

Cand este aproape gata se toarna peste bucata de carne zeama rasa de la gutui.
Friptura se lasa bine la racit dupa care se feliaza.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook