un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Curcan marinat umplut cu orez si mere

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Fripturi, Fripturi la cuptor, Retete curcan
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (58 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 270 minute

Portii: 7

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,938

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara curcan marinat umplut cu orez si mere:

Ingrediente:

1 curcan de 5 kg
2 litri vin alb
3 linguri orez
6 mere potrivite
3 morcovi
1 pastarnac
1 telina mica
2 cepe rosii
½ lingurita scortisoara
3 cuisoare
1 lingura miere
1 lingura sare
½ lingurita cimbru
rozmarin
maghiran

Mod de preparare:

Se face un bait din vin, scortisoara, cuisoare, miere, sare, cimbru, rozmarin, maghiran, in care se pune curcanul impreuna cu felioarele de morcovi, telina, pastarnac, merele taiate in patru si ceapa tocata pestisori.

Se tine curcanul la marinat timp de 2 zile asezat in vas o zi pe o parte, a doua zi pe cealalta parte. Se scoate apoi curcanul din bait si se scurg merele si legumele.

Pentru umplutura:

Se fierbe orezul pe jumatate in apa cu putina sare si se amesteca cu jumatate din merele si legumele scoase din marinata.

Se umple curcanul si se pune intr-o tava unsa cu ulei, iar in jurul lui se aseaza restul de legume si mere. Se toarna o parte din baitul de la marinata si se acopere tava cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptor si se lasa curcanul sa fiarba inabusit 2 ore pe o parte, dupa care se intoarce si pe cealalta parte si se mai tina inca 2 ore.

La sfarsit se scoate folia si se mai lasa curcanul in cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti. Se serveste curcanul aranjat frumos pe un platou, cu mere si legume de jur imprejur.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook