un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Curcan umplut cu ciuperci

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Fripturi, Fripturi la cuptor, Retete curcan
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (57 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 260 minute

Portii: 6

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,624

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara curcan umplut cu ciuperci:

Ingrediente:

1 curcan de 3 kg

Pentru garnitura:

2 morcovi
1 telia
800 g mazare
1 borcanel porumb boabe
2 ardei grasi rosii
1 legatura verdeata
unt

Pentru umplutura:

2 cepe
ficatul curcanului
200 g ciuperci mici
200 g carne de porc tocata
1 ardei
200 g miez de franzela
1 ou
50 ml ulei
cimbru
sare
piper

Mod de preparare curcan:

Se taie curcanul cu 2 zile inainte de a-l gati. Se opareste in 5-6 litri de apa clocotita in care se pune 100 g sare de bucatarie. Se freaca bine, se parleste, se spala apoi se umple.

Pentru umplutura:

Se caleste in ulei ceapa taiata marunt  impreuna cu ficatul taiat fasii, ciupercile intregi si carnea tocata, adaugand si putina apa fierbinte. Se lasa apoi sa se raceasca si se adauga ardeiul taiat fasii, franzele inmuiata si stoarsa, oul batut, sare, condimente dupa gust si se amesteca bine.

Se umple curcanul cu aceasta compozitie, se coase si se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu folie de aluminiu in doua straturi. In jurul lui se aseaza morcovii taiati bastonase, telina felii si se da la cuptor timp de 3-4 ore, la foc potrivit, stropind curcanul din cand in cand cu zeama lasata.

Cand friptura este aproape gata se adauga mazarea, boabele de prumb, ardeii drasi taiati fasii si verdeata tocata marunt. Cand este gata se scoate curcanul pe un platou si se serveste cu garnitura de legume.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook