un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Friptura cu struguri si sfecla

March 16, 2012 de Ana | Categorii: Fripturi
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (69 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 75 minute

Portii: 8

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,251

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara friptura cu struguri si sfecla:

Ingrediente:

1 kg pulpa de porc
250 g struguri negri
150 ml suc de rosii
1 ceapa mica
100 g faina
2 cuisoare
1 foaie de dafin
1 fir de busuioc
3 fire de cimbru
3 fire de patrunjel
sare
piper
ulei
400 g sfecla rosie
rosii cherry pentru decor

Mod de preparare:

Se spala pulpa, se da cu sare si piper, se trece prin faina si se prajeste putin in ulei si se adauga apoi peste ceapa taiata cubulete.

Cand ceapa si carnea sunt rumene, se adauga sucul de rosii, cuisoarele, foaia de dafin, busuiocul, cimbrul si se toarna apa pana se acopera bucata de carne. Se lasa totul sa fiarba pana e bine patrunsa carnea.

La final se mai adauga putina sare si piper daca mai este nevoie. Se adauga si boabele de struguri si se mai lasa totul timp de 10 minute.

Separat se fierbe sfecla, iar cand e gata se curata de coaja. Se taie sfecla rondele, se presara cu sare si piper si se pune pe grill. Friptura se serveste alaturi de sfecla rosie si se toarna deasupra sosul format. Se decoreaza totul rosii cherry si cimbru si patrunjel verde.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: , ,


Facebook