un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Friptura de vaca in sos de vin

March 16, 2012 de Ana | Categorii: Fripturi, Retete vita
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (98 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 80 minute

Portii: 5

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,827

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara friptura de vaca in sos de vin:

Ingrediente :

1 kg carne de vaca fara os
2 linguri grasime
2 cepe
1 morcov
1 foaie de dafin
piper boabe
1 crenguta de cimbru
3 catei de ustruroi
1 pahar de vin alb
sare

Mod de preparare:

Se spala carnea si se curata de pielite, se sterge cu un servetel si se freaca cu sare. Se ruleaza si se leaga cu o sfoara ca sa capete forma mai frumoasa si sa se poata taia mai usor. Se pune intr-o cratita cu grasime incinsa si se rumeneste pe toate partile.

Se adauga cepele intregi, morcovul taiat felii rondele, foaia de dafin, piperul, usturoiul, crenguta de cimbru si se toarna apa cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba la foc slab, cu cratita acoperita.

Cand zeama a scazut se incearca carnea, daca nu este suficient de moale se mai adauga o ceasca cu apa calda. Dupa ce carnea s-a fiert bine, se scoate si se tine la cald, iar zarzavatul se da prin sita.

Foaia de dafin si cimbrul se arunca. Se adauga in sos paharul de vin si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote, fara sa scada prea mult. Se scoate sfoara de pe friptura si se taie carnea felii. Se aseaza in farfuria de servit la masa si se toarna deasupra sosul.

Se poate servi cu cartofi natur sau cu paste fainoase.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook