un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Friptura impletita

March 9, 2012 de Ana | Categorii: Fripturi, Fripturi la cuptor
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (81 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 50 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 755

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara friptura impletita:

Ingrediente:

3 bucati mai lungi de carne, una de porc, o bucata de vitel si alta de pasare
50 ml ulei
1 lingura faina
1 pahar vin
apa
praf de sofran
sare
piper
circa 500 g legume diferite pentru garnitura: morcovi, cartofi, mazare boabe, ardei gras, dovlecel

Mod de preparare:

Se curata bucatile de carne de pielite, se spala, apoi se sterg cu un prosop curat, se aseaza pe masa de lucru si se prind capetele cu o scobitoare dupa care se impletesc.

Se pune friptura intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor pentru 20-25 minute si, intre timp, se mai stropeste friptura cu grasimea din tava. Cand este gata se scoate friptura pe un platou si se pastreaza calda.

In grasimea ramasa se pune o lingura de faina si se pune tava pe foc sau se toarna totul intr-o tigaie. Se lasa pe foc pana se rumeneste putin faina, apoi se stinge totul cu vin, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Daca este nevoie se mai adauga putina apa si praf de sofran pentru a obtine o culoare mai frumoasa.

Se mai lasa sa dea un clocot, se toarna sosul pe un platou si se pune friptura impletita peste sos.
Alaturi se aranjeaza frumos legumele trase in unt si se servesc cu salata verde.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: , ,


Facebook