un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Piept de curcan umplut

March 10, 2012 de Ana | Categorii: Fripturi la cuptor, Retete curcan
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (99 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 150 minute

Portii: 8

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,580

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara piept de curcan umplut:

Ingrediente:

1 curcan de 3 kg
100 ml lapte
5 catei de usturoi
150 ml vin alb
1 lingura boia de ardei dulce
200 g orez
100 g stafide
1 morcov
2 fire praz
3 oua
100 g unt
3 felii paine
2 linguri faina
1 legatura patrunjel verde
1 legatura marar
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Se spala curcanul si se portioneaza. Se indeparteaza pielea de pe pieptul curcanului, apoi se dezoseaza si se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Se dezoseaza si pulpele, se taie bucatele carnea si se amesteca cu franzela inmuiata in lapte si presata bine, se adauga patrunjelul taiat marunt, ouale, usturoiul pisat, boiaua de ardei si piperul dupa gust.

Se intinde compozitia pregatita peste carne, se ruleaza, se infasoara rulada in pielea pastrata si se leaga cu ata curata. Se pune pieptul de pui astfel pregatit intr-o tava cu putin ulei, se adauga morcovul taiat rondele, prazul, mararul si se da totul la cuptor pentru aproximativ 90 de minute.

Din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul format in tava. Cand este bine patrunsa, se scoate carnea si se lasa deoparte.

Tacamurile, oasele si bucatile de carne ramase de la transarea curcanului se fierb in 1 si ½ litri de apa cu sare. Dupa ce carnea a fiert, se strecoara zeama si se lasa deoparte.

Se spala orezul si se caleste 5 minute in unt, apoi se fierbe cu 1 litru din supa strecurata si stafidele. Dupa ce da 1-2 clocote se ia de pe foc si se baga in cuptor pentru 30 de minute. In grasimea ramasa de la coacerea pieptului umplut se adauga faina dizolvata in 200 ml de supa si vinul si se fierbe sosul timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se lasa deoparte.

Dupa ce s-a racit pieptul umplut i se inlatura ata, se taie felii si se serveste cu orezul cu stafide si sosul de vin.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook