un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Miel si ciuperci umplute

March 10, 2012 de Ana | Categorii: Fripturi
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (80 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 120 minute

Portii: 6

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,238

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara miel si ciuperci umplute:

Ingrediente:

1 kg pulpa de miel
250 g ciuperci proaspete
2 morcovi
1 felie telina
300 ml vin alb
1 ceapa
100 g branza de burduf
100 g smantana
1 lingurita unt
3 catei de usturoi
sare
piper
condiment tip vegeta
ulei
1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

Se curata usturoiul, se taie cat mai marunt, se toaca o parte din patrunjel, se amesteca toate cu 3 linguri de ulei, sare, piper si se condimenteaza dupa gust, apoi se unge carnea cu acest amestec si se lasa deoparte pentru 30 de minute.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se rumeneste carnea pe toate partile, apoi se da la cuptor intr-o tava cu putin ulei si 100 ml vin.

Din cand in cand se scoate tava si se stropeste carnea cu vinul ramas. Se curata morcovi, se taie rondele, se taie telina bucati, se adauga in tava cand carnea s-a inmuiat putin si se lasa totul sa se rumeneasca.

Se curata ciupercile, se taie codita si se spala. Se toaca marunt ceapa si coditele ciupercilor, se calesc in untul topit, se potriveste gustul de sare si piper si se lasa deoparte. Se adauga branza, verdeata ramasa tocata si se umplu ciupercile cu aeasta compozitie.

Se scoate pulpa de la cuptor, se coc ciupercile intr-o alta tava unsa cu margarina, pana se topeste branza. Se scurge zeama care s-a format in tava in care a fost rumenita pulpa, se amesteca cu smantana, se pune pe foc sa dea 2-3 clocote si se toarna peste carnea si ciupercile aseazate pe un platou. Se presara verdeata pe deasupra.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook