un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Arta gatirii pastelor fainoase

February 16, 2012 de Ana | Categorii: Ghid de bucatarie
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (78 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 4,818

Arta gatirii pastelor fainoase

Pastele fainoase sunt apreciate chiar si de catre cei mai mari consumatori, trebuie preparate urmand reguli precise, dar simple, astfel putand deveni ceea ce sunt astazi pentru poporul italian: o componenta de baza ameniului zilnic.

De cele mai multe ori, cauza principala a unui fel de paste nereusit este reprezentata de greseli facute in timpul fierberii. Astfel pastele trebuie fierte un timp bine precizat, acesta fiind in functie de marimea si forma lor, de calitatea si cantitatea apei in care fierb.

Exista 3 reguli fundamentale:

1. Folositi apa in exces, de preferat apa putin dura, cel putin 1 litru de apa pentru fiecare 100 g de paste;
2. Adaugati sare la inceputul fierberii;
3. Adaugati pastele in apa care fierbe si continuati fierberea la o temperatura ridicata, amestecand usor pentru a preveni lipirea.

Timpul corect la care trebuie oprita fierberea este imediat dupa ce interiorul este complet fiert sau cand pastele mai au un gust putin crud.

Pastele trebuie sa fie servite neparat calde, atat timp cat au o consistenta corespunzatoare pentru mestecat. Odata fierte pastele nu se consuma ca atare, ci sunt intotdeauna asortate cu diferite sosuri, continand: branza, carne si o multime de alte ingrediente care le fac mai gustoase, mai atractive, mai hranitoare si mai consistente. Numarul ingredientelor folosite pentru preparea pastelor fainoase este foarte mare, la fel ca numarul sortimentelor de paste, de la cele mai simple la cele mai elaborate.

Priceperea in gatirea pastelor se bazeaza pe urmarirea corecta a retetei, dar si pe selectarea formei potrivite pentru sosul ales. Insa cu putina imaginatie, oricine poate inventa retete noi si savuroase.

Cele mai frecvent utilizate ingrediente pentru prepararea sosurilor sunt:

-legume: rosii proaspete, usturoi, busuioc, patrunjel, ciuperci, masline;
-lactate: smantana, unt, branza de diferite tipuri (mozzarela, gorgonzola, cascaval, parmezan);
-peste: hamsii, ton, somon, sardine, caviar etc.;
-carne: pui, vita, costita, salam, sunca,slanina, ficat, etc.

In mod normal, in functie de tipul de ingrediente folosit, sosul suplimentar va modifica semnificativ continutul caloric si valoarea nutritiva a fiecarui fel de paste.

Alte retete cu:


Facebook