un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Ce trebuie sa stim in bucatarie

April 18, 2011 de admin | Categorii: Ghid de bucatarie
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (0 Voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 2,464

Avand in vedere ca nu toate bucatariile sunt dotate cu cantar, iata echivalentele aproximative pentru lingurite – linguri – pahar pentru urmatoarele produse:

Care este cantitatea pentru lingurita, lingura, pahar folosind urmatoarele produse din bucatarie

Termeni de bucatarie folositi in retete:

A cali – a praji usor pana ce leguma, zarzavaturile capata o culoare usor galbuie.

A dezosa – operatie de scoatere a oaselor din carne sau din peste.

A eviscera – operatie de scoatere a maruntaielor din animale si pasari. Se procedeaza cu atentie pentru a nu se sparge vezica biliara (fierea) care poate impregna cu gust amar carnea.

A fezanda – operatie de fragezire a vanatului prin tinerea la rece cateva zile, intreg, cu pene sau blana.

A glasa – operatie de imbracare a fructelor in zahar sau zahar caramelizat.

A gratina – operatie de rumenire la cuptor a unor preparate.

A impana – operatie anterioara coacerii, fierberii, frigerii carnii, constand in introducerea din loc in loc (carne) a unor bucatele de slanina sau usturoi.

Macerare
– operatia de tinere a unui aliment intr-un lichid pentru dizolvarea partilor solubile.

Marinare – Imbunatatirea gustului carnii sau a pestelui prin tinerea intr-un sos facut cu ulei, otet, bulion, lamaie si diverse mirodenii.

Oparire – Turnarea unui lichid foarte fierbinte peste un aliment.

A pasa – Trecerea prin sita a unor alimente, dupa ce in prealabil au fiert si s-au inmuiat.

Pane – Un aliment tavalit succesiv prin faina, ou crud si pesmet apoi prajit.

A scadea – Operatie de fierbere libera fara capac si continuua a unei mancari pentru a scadea prin evaporare volumul lichidului continut.

Spuma tare – Starea de consistenta a albusului dupa ce a fost bine batut cu telul (sau mixerul) si s-au intarit. Se recunoaste prin faptul ca nu curge din vasul in care a fost batut, daca acesta se rastoarna.

A tapeta – Ungerea cu grasime (unt – margarina – ulei – untura) a unei cratite sau forme si presararea ei cu faina sau pesmet s.a.

A se taia – Fenomen de separare a grasimii de restul unui amestec.

Alte retete cu:


Facebook