un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Mirodenii de sezon

March 8, 2012 de Ana | Categorii: Ghid de bucatarie
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (64 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 3,692

Tarhonul, rozmarinul, menta si hasmatuchi sunt verdeturile vedeta.

Mai putin folosite aceste verdeturi dau un gust aparte mancarurilor cu conditia sa se asorteze cu ce trebuie si sa se dozeze bine cantitatea.

Hasmatuchi seamana foarte bine cu patrunjelul doar ca este putin mai cret si are frunza mai mica. Se poate cultiva in jardiniera sau in gradina, este nepretentios si fosrte rezintent la frig. Are gustul dulceag-parfumat si poate fi pastrat proaspat cateva zile bune in frigider, in pungi de hartie si stropit cu putina apa. In mancare absoarbe acizii din mancarutile acre si le parfumeaza delicat pe cele din carne.

Se potriveste bine in supe, salate, oua, omlete, carne de miel, pui si peste. Are proprietati digestive, diuretice, stimuleaza functia hepatica si ajuta organismul sa elimine toxinele.

Tarhonul este o planta aromatica extrem de parfumata, care trebuie pusa in mancare cu moderatie fiindca in exces, amareste mancarea.

Este excelent in preparatele din oua, jumari, supe-creme, supa de fasole, spanac, stufat, salate de rosii, in mustar si pentru carnea de miel si peste.

Cateva fire sunt suficiente in orice mancare. Peste iarna se pastreaza uscat sau tocat si in otet.
Mareste apetitul, alunga crampele abdominale, ajuta la scaderea tensiunii, stimuleaza digestia si aduce organismului energie.

Da gust placut chiar si mancarurilor fara sare. Ceaiul din tarhon stimuleaza functiile rinichilor.

Menta face parte din familia cimbrului, salviei si maghiranului. Mirosul este fin, patrunzator, iar gustul este aromat, puternic, lasand in gura senzatia de racoare placuta.

Este un condiment fin atat pentru mancaruri, cat si pentru dulciuri in special inghetata, dar la fel de bine merge la carne de miel sau in salate de primavara. Se poate folosi si in supele-crema reci, in sosurile de iaurt si in branza.

Cateva frunze de menta sunt folositoare si la realizarea decorurilor deosebite pentru orice preparat.

Menta stimuleaza digestia si reduce sau preintampina balonarile. Frunzele de menta pot indeparta mirosurile neplacute de mancare de pe maini dupa gatire.

Rozmarinul creste bine in zonele insorite si nu ii trebuie multa apa. Din acest punct de vedere este ideala cultivarea in jardiniere.

Este condimentul ideal pentru carnea de miel, pui, cartofi, salate, peste, legume si sosuri. In mancare sau consumat ca ceai, rozmarinul alunga durerile abdominale, durerile de cap, calmeaza durerile reumatismale si stimuleaza secretia gastrica si biliara. Este considerata planta elevilor si studentilor pentru ca imbunatateste memoria.

Alte retete cu:


Facebook