un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Reguli de baza pentru pregatirea cocktailurilor

May 27, 2011 de admin | Categorii: Ghid de bucatarie
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (0 Voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 2,530

cocktailuri, reguli de baza in pregatirea lorEste bine de stiut ca la prepararea cocktailurilor se foloseste intotdeauna apa distilata sau de izvor. O votca buna are un gust deosebit daca se serveste foarte, foarte rece, de la congelator.

Cu cat ingredientele sunt mai bune cu atat produsul final va fi mai bun. Garniturile nu au nunumai o functie estetica, ele reprezinta o parte importanta din savoarea unei bauturi. Prin urmare trebuie alese in functie de tipul de cockteil preparat.

Cand preparati cocktailuri nu va feriti sa gustati din ele. Cand este vorba despre bauturi in amestec, o mica inghititura spune totul despre echilibrul acestora. Pastrati paharele in congelator, ori de cate ori este posibil.

Cand preparati o bautura umpleti paharul cu gheata. O cantitate mai mica de gheata se va topi si nu va avea nici un efect asupra temperaturii bauturii.

Pentru a obtine o mai mare cantitate de suc de citrice ele vor fi tinute in prealabil in apa calda. Cojile de fructe folosite la garnisirea cocktail-urilor trebuiesc taiate superficial, la suprafata fructului, pentru a nu cuprinde si partea mai amara. Fructele curatate se pastreaza de obicei la rece, invelite in plastic.

Bauturile facute din lichior si vin pot fi preparate in avans, in vreme ce retetele pe baza de sucuri de fructe si zahar se realizeaza in momentul servirii lor.

De regula elementele de decor se pregatesc inainte de realizarea cocktailurilor, pentru a nu incalzi bautura turnata in pahar.

Cocktailurile se servesc repede, altfel isi pierd prospetimea.

Alte retete cu:


Facebook