un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Orez cu sos de rosii si piept de pui

March 26, 2012 de Ana | Categorii: Retete cu orez
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (75 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 60 minute

Portii: 4

Dificultate: simpla

Vizualizari: 3,875

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara orez cu sos de rosii si piept de pui:

Ingrediente pentru orez:

1 cana de orez
1 litru lapte
1 gogosar
1 ardei verde
sare
2 cepe
ulei
3 linguri bulion
100 g svaiter

Pentru umplutura:

1 piept de pui
1 ceapa
50 g unt
3 rosii
sare
ulei

Mod de preparare:

Se fierbe mai intai laptele si se lasa deoparte. Se spala apoi bine orezul si se pune la fiert in lapte cu putina sare, dar se amesteca mereu ca sa nu se lipeasca. In acest timp se curata gogosarul, ceapa si ardeiul, se spala, se taie cubulete si se pun sa se caleasca in uleiul incins.

Se desface bulionul cu putina apa si se toarna apoi peste legume, dupa ce s-au inmuiat. Se mai lasa putin pe foc, se potriveste gustul de sare si se da sosul deoparte. Dupa ce a fiert orezul se amesteca cu sosul de ardei.

Pentru umplutura:

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune sa se caleasca in untul topit si in putin ulei. Se spala pieptul de pui, se dezoseaza, se taie cubulete si se adauga peste ceapa. Se spala rosiile, se dau pe razatoare si se pun peste pieptul de pui dupa 5 minute.

Se fierbe sosul inca 10-15 minute, se amesteca mereu si apoi se da deoparte. Se unge o cratita cu unt si se pune in mijloc un borcan de 800 g umplut ¾ cu apa. Se aseaza apoi o parte din orez, apoi svaiterul taiat felii, apoi orezul ramas.

Se da mancarea la cuptor pentru aproximatin 20 de minute. Cand este gata gata se lasa orezul sa se raceasca, apoi se scoate cu grija borcanul, se rastoarna coroana pe un platou si se pune in mijloc sosul cu pieptul de pui, dupa care se poate servi.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Articole relevante:

Facebook