un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Macrou in mamaliga

March 17, 2012 de Ana | Categorii: Mancaruri cu peste
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (48 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 90 minute

Portii: 4

Dificultate: simpla

Vizualizari: 1,372

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara macrou in mamaliga:

Ingrediente:

4 bucati macrou
1 lamaie
1 capatana usturoi
putin hrean ras
2 linguri ulei de masline
un praf de sare
1,5 litri apa
sare
2 kg faina de porumb cernuta
1 lamaie

Mod de preparare:

Se taie capul pestilor, aripioarele si coada, apoi se curata pestii de maruntaie si se spala. Se pun la fiert la foc mediu in apa cu putina sare si se lasa sa fiarba pana crapa pielea pe ei , apoi se scot pe un platou si se curata de piele cat sunt inca fierbinti.

Cu dosul cutitului se scot toate oscioarele pana ce ramane carnea curata si se pune intr-un vas mai adanc.

Separat se curata usturoiul, se piseaza, apoi se freaca cu o lingura de lemn impreuna cu hreanul ras, cu putina sare, cele 2 lingurite de ulei de masline si cu zeama de la 1 lamaie. Se amesteca bine si se adauga peste carnea de peste din castron. Se amesteca si se lasa deoparte.

Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, in timp ce se invarte iute pentru a nu se face cocoloase. Mamaliga trebuie sa fie potrivit de moale pentru a se putea modela.

Cand este gata mamaliga, se rastoarna pe un platou si se face repede o gaura imensa in mijloc in care se va pune compozitia de peste si usturoi si apoi se inchide gaura cu mamaliga.

Se acopera apoi cu un servetel curat si se lasa in repaus timp de 10-15 minute pentru a se racori si in acelasi timp a patrunde aromele in mamaliga.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook