un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Pastrav cu sos de iaurt

February 28, 2012 de Ana | Categorii: Mancaruri cu peste, Retete pastrav
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (79 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 85 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,480

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara pastrav cu sos de iaurt si mamaliga:

Ingrediente:

1 kg pastrav
50 g faina de malai
condimente pentru peste
sare
piper
200 ml ulei pentru prajit

Pentru sos:

2 capatani de usturoi
1 lingurita de sare
2 linguri de ulei
1 pahar de iaurt
3 fire marar
3 fire patrunjel verde

Pentru mamaliga:

200 g malai
1 litru de apa
1 lingurita de sare

Mod de preparare:

Se curata pestii de solzi, maruntaie, cap si inotatoare. Se spala, se usuca cu un servetel si se presara cu condimente dupa gust, dupa care se lasa la frigider o ora. Se trece pestele prin faina de malai si se prajeste in baie de ulei incins, avand grija sa ramana suculent.

Se scoate pestele pe un servetel absorbant si se pastreaza la cald.

Pentru sos, se curata usturoiul si se piseaza impreuna cu sarea, apoi se amesteca cu uleiul pana se obtine o maioneza. Se incorporeaza iaurtul si se omogenizeaza. Verdeata se toaca marunt si se amesteca cu sosul. Se pastreaza cateva fire pentru ornare.

Se cerne malaiul pentru mamaliga. Se fierbe apa cu sarea. Dupa primul clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca energic cateva minute. Se strapunge mamaliga cu o lingura, in cateva locuri, pana la baza vasului, ca sa iasa aburul. Se lasa la foc mic vreo 20 de minute. Cand e gata, se rastoarna mamaliga pe un tocator de lemn.

Se serveste pestele cu sosul si mamaliguta. Se presara cu verdeata.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook