un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Peste umplut cu legume

March 18, 2012 de Ana | Categorii: Mancaruri cu peste
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (73 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 70 minute

Portii: 2

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,710

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara peste umplut cu legume:

Ingrediente:

2 pesti caras
4 rosii
1 dovlecel
4 catei de usturoi
2 ardei
3 morcovi
1 pastarnac
2 cartofi
1 legatura de ceapa verde
marar
sare
piper boabe
boia
ulei de masline
unt
sos de ardei iute
vin alb sec

Mod de preparare:

Se iau pestii, se spala, se taie pe burta, se curata de mate si de solzi si li se indeparteaza partea din interiorul urechii care este amara apoi se dau cu sare.

Separat se taie legumele, rosiile felii, dovleceii bare, la fel morcovii, pastarnacul si ardeii. Ceapa se taie marunt, atat partea alba cat si cea verde. Se curata si se taie marunt usturoiul, iar cartofii cubulete.

Se pune intr-o tigaie la calit un cubulet de unt si putin ulei de masline si se lasa legumele timp de 7 minute dupa care se scot si se pun pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de grasime.

Separat se unge o tava cu ulei de masline si se adauga un pat de legume. Se ia pestele si se unge cu  ulei apoi se caleste putin in unt cate 3 minute pe fiecare parte dupa care i se umple burta cu legume calite.

Peste patul de legume se pune pestele, boiaua, sosul de ardei iute, un fir de marar, piper si se acopera cu o folie de aluminiu. Dupa aproximativ 20 de minute se incearca pestele si se adauga 1 pahar de vin alb sec continuandu-se coacerea.

Spre final se indeparteaza folia de aluminiu, se mai lasa la cuptor timp de 10 minute.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook