un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Somon cu piure de mazare si cartofi

February 21, 2012 de Ana | Categorii: Mancaruri cu peste, Retete cu somon
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (95 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 45 minute

Portii: 2

Dificultate: medie

Vizualizari: 870

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara somon cu piure de mazare si cartofi:

Ingrediente:

2 bucati somon de 200 g fiecare
400 ml ulei
250 g mazare congelata
1/2 ceapa
50 ml vin alb sec
supa de legume
1 lingura zeama de lamâie
4 cartofi
150 g telina (radacina)
30 g unt
putin lapte cald
patrunjel verde tocat
2 linguri ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare:

Se curata fileul de somon si se taie astfel încât sa aiba aceeasi grosime peste tot. Se lasa sa stea la temperatura camerei cam o jumatate de ora. Într-o cratita înalta se pune uleiul la încalzit pâna atinge temperatura constanta de 60°C. Se ia cratita de pe aragaz. Se sareaza pestele si se pune în ulei. Se lasa sa stea în ulei 10-15 minute, depinde de cât de mari sunt filetele. Se scoate apoi si se lasa sa se scurga putin pe un servetel de bucatarie.

Pentru piureul de cartofi se curata cartofii si telina, se spala, se taie în bucati mici si se pune la fiert în apa cu sare. Când sunt fierti se paseaza, se adauga untul si laptele cald si se amesteca bine.

Pentru piureul de mazare se toaca ceapa marunt si se caleste într-o lingura de ulei. Se adauga mazarea congelata, sa caleste putin, se stinge cu vinul si se lasa sa fiarba cca. 2 minute. Se adauga supa de legume cât sa acopere mazarea. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se verifica mazarea daca e fiarta.

Trebuie sa-si pastreze culoarea verde intensa. Când e fiarta, se stoarce de zeama, însa zeama nu se arunca. Cu un mixer se paseaza mazarea. Se adauga zeama de lamâie. Daca piureul obtinut e prea tare, se subtiaza cu putina zeama în care a fost fiarta mazarea. Se potriveste de sare.

Patrunjelul verde se toaca marunt si se amesteca cu uleiul de masline.

Se aseaza somonul si piureurile pe farfurie si se decoreaza cu uleiul cu patrunjel.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook