un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Stiuca umpluta cu sos

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Mancaruri cu peste, Retete stiuca
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (74 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 80 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 3,822

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara stiuca umpluta cu sos:

Ingrediente:

2-3 kg stiuca
3 oua intregi
2 felii de paine
200 ml lapte
50 ml ulei
2 morcovi
50 g stafide
3 cepe
condimente

Pentru sos:

1 morcov taiat rondele
1 lingurita de condimente
foi de dafin
coriandru
cuisoare
piper
ienibahar
coaja de portocale

Mod de preparare:

Se curata stiuca in interior, exterior si apoi i se scoate pielea de la cap la coada. Se scoate carnea de pe oase, se alege bine de oscioare si se taie bucatele. Se curata ceapa si se taie marunt si apoi se caleste in ulei. Se inmoaie painea in lapte, se preseaza bine si se adauga apoi peste carne impreuna cu ceapa calita, morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici si ouale.

Se trece toata compozitia prin masina de tocat. Tot amestecul se introduce in pielea stiucii, care se coase apoi pe burta de la cap spre coada. Se aseaza pestele intr-un vas care se da la cuptor si peste el se toarna sosul facut dintr-o ceasca de apa clocotita, cu morcovul taiat rondele si condimente.

Se da vasul la cuptor 45-60 de minute si pestele se unge din cand in cand cu zeama din vas pana se rumeneste frumos.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook