un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Stiuca umpluta cu ton si maioneza

March 26, 2012 de Ana | Categorii: Mancaruri cu peste, Retete stiuca
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (67 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 60 minute

Portii: 5

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,678

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara stiuca umpluta cu ton si maioneza:

Ingrediente pentru stiuca umpluta:

stiuca de 1,5 kg
4 oua
1 cutie de conserva de ton in ulei
3 cepe
2 morcovi
1 litru lapte
1 litru apa
1 lamaie
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
sare
piper

Pentru maioneza:

4 galbenusuri
400 ml ulei
2 linguri mustar
1 lamaie
sare
piper

Mod de preparare:

Se curata stiuca si se usuca bine cu un prosop. Se fierb ouale tari si se taie marunt. Se toaca fin o ceapa verde si verdeata. Se amesteca tonul din conserva cu ouale, ceapa si verdeata, apoi se potriveste gustul de sare si piper.

Cu aceasta compozitie se umple stiuca si se leaga deschizatura cu ata, ca sa nu curga umplutura. Intr-o cratita mai larga se pune la fiert laptele cu apa, cele 2 cepe ramase taiate pestisori, morcovul taiat rondele, sare, piper si se lasa sa fiarba legumele timp de 10 minute.

Se da apoi focul mic, se pune stiuca sa fiarba foarte incet 20 de minute. Cand este gata, se scoate cu grija si se aseaza pe un platou. Se lasa sa se raceasca, apoi se scot atele si se acopera cu maioneza.

Se orneaza cu rondele de morcov fiert si cu felii de lamaie. Ianinte de a se servi, se da stiuca la frigider.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook