un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Sarmale de miel cu frunze de spanac

March 20, 2012 de Ana | Categorii: Mancaruri cu carne, Mancaruri gatite
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (61 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 90 minute

Portii: 6

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,705

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara sarmale de miel cu frunze de spanac:

Ingrediente:

500 g foi de spanac
750 g carne de miel
careva felii de costita afumata
1 felie paine
3 cepe
3 linguri de orez
100 ml ulei
sare
piper
1 legatura marar tocat
1 crenguta de cimbru
6 rosii
1 litru bors
smantana

Mod de preparare:

Se da carnea de miel si miejul unei felii de paine prin masina de tocat. Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt si cand incepe sa se aureasca se adauga orezul ales si spalat.

Se caleste putin, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea. Se pune verdeata taiata marunt, sarea condimente si se adauga 2-3 linguri de apa. Se spala spanacul, apoi se opareste cu putina apa sarata.

Se infasoara apoi sarmale mici cat o nuca, se pune un strat de frunze in cratita, apoi feliile de costita afumata si se aseaza sarmalele una langa alta. Intre randuri se pun felii de rosii si se acopera cu un strat de frunze.

Se adauga cateva linguri de bors, fiert separat, indoit cu putina apa ca sa nu fie prea acru. Se adauga si rosiile taiate felii si o lingurita de ulei. Se fier cat sa dea in 1-2 clocote, apoi se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana scade zeama. Se servesc cu smantana.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook