un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tocana cu galuste de ficat

March 20, 2012 de Ana | Categorii: Mancaruri cu carne, Mancaruri gatite, Retete porc
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (49 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 70 minute

Portii: 6

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,780

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tocana cu galuste de ficat:

Ingrediente:

1 kg carne de porc
350 g ficat de porc
150 g untura
2 linguri pasta de tomate
2 oua
4 cepe
1 kg cartofi
1 lingura otet
100 g pesmet
1 legatura patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare:

Se spala carnea si ficatul si se taie in bucati, apoi se trece doar ficatul prin masina de tocat impreuna cu 1 ceapa curatata. Se curata ceapa ramasa si se spala, apoi se taie marunt. Se curata  catrofi, se taie in cuburi si se fierb in apa cu sare.

Se inabusa bucatile de carne in untura impreuna cu ceapa tocata, se adauga treptat 200 ml apa. Se pune si pasta de tomate diluata cu 3 linguri de apa, sare si piper dupa gust. Se mai pune 1 litru de apa si se lasa sa fiarba pe foc mic.

In acest timp se pregatesc galustele, se amesteca ficatul tocat impreuna cu ceapa, oul si pesmetul si din aceasta compozitie se formeaza galustele si se fierb in apa clocotita cu sare.

Dupa ce au fiert se scot cu o strecuratoare si se adauga in tocana cand carnea este fiarta, se pune otet, jumatatea din cantitatea de patrunjel tocat si se mai fierb aproximativ 5 minute impreuna. Se pune patrunjel verde deasupra.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook