un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tocanita din carne de vitel

March 20, 2012 de Ana | Categorii: Mancaruri cu carne, Mancaruri gatite, Retete vita
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (73 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 60 minute

Portii: 4

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,815

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara tocanita din carne de vitel:

Ingrediente:

750 g muschi de vitel
200 g ciuperci
1 ceapa
50 g unt
2 linguri faina
250 ml supa
125 g smantana
1 pahar de vin alb
1 kg cartofi
2 linguri faina
2 linguri lapte
sare
piper
zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se spala carnea, se taie felii si se rumeneste in untul topit. In acest timp se curata ceapa, ciupercile, se taie toate marunt, se adauga peste carne si se calesc impreuna cateva minute.

Se stinge apoi cu supa preparata cu un cub concentrat cu gust de vita amestecata cu faina, se adauga smantana, vinul si se lasa sa fiarba pana se ingroasa sosul. Se potriveste sosul de sare, piper si zeama de lamaie, apoi se ia cratita de pe foc

Se pun cartofi la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca cu faina, apoi cu sare si piper dupa gust.

Se ia cate o lingurita din compozitia de cartofi, se trece prin faina, apoi se prajeste in ulei incins. Se stropesc placintele cu lapte, se pune capacul si se lasa sa se rumeneasca. Se procedeaza la fel pentru toate placintelele. Se servesc alaturi de tocanita.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook