un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Pizza Capriciosa

May 26, 2011 de admin | Categorii: Pizza
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 4,718

Ingredientele necesare pentru 5 portii de pizza capriciosa:

150 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1 lingurita drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
450 g rosii coapte bine
250 g sunca fiarta taiata felii
100 g mozzarella
3 fileuri de sardele din conserva
6 anghinare (miezul) conservate in ulei
4 linguri ulei (de masline)
150 g masline negre
sare sau piper dupa gust
1 lingura ulei de masline pentru a unge tava
50 g masline

Mod de preparare:

pizza capriciosa mod de preparareSe pune intr-un vas drojdia care se amesteca cu o lingurita de faina, 3 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta. Se acopera si se lasa sa se umfle.

Intr-un bol se pune faina, iar in mijlocul ei se face o gaura si se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca pana cand se formeaza un aluat moale, elastic care nu se lipeste de maini. In caz de nevoie se adauga si restul de apa. Dupa ce s-a framantat, se acopera bolul cu un prosop si se lasa la dospit. Se vor obtine aproximativ 450-500 g de aluat care se introduce intr-o punga si se da la frigider cca 30-45 min.

Rosiile se oparesc pentru a se putea curata usor de coaja, iar dupa ce se racesc se taie in 4 felii. Sunca se taie in fasii de latimea degetului. Sardelele se taie in bucati mici, iar anghinarele se taie in 4 felii.

Se porneste cuptorul la 200 grade. In timp ce cuptorul se lasa la incalzit, aluatul este scos din frigider si se pune pe o planseta tapetata cu faina. Se intinde sub o forma, de marimea tavii si se pune in tava unsa cu ulei.

Foaia de aluat se unge cu 2 linguri de ulei, iar peste ea se aseaza uniform mozzarella rasa, feliile de rosii, sunca, sardelele si maslinele. Se adauga sare si piper dupa gust, se stropeste cu ulei si se da la cuptor cca 25 de minute. Cand pizza a devenit crocanta se scoate si se serveste dupa preferinte.

Optional peste pizza se pot adauga masline si ketchup.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


  • Mircea Jifcu

    Un mic pont! Ca sa scapi de toata tevatura cu aluatul, care daca nu ai putina mana de bucatar, nu iti iasa oricum, de preferat este sa cumperi pizza congelata de la hipermarket si sa continui cu reteta in sine. Sau la raionul de refrigerate se gaseste direct aluatul care trebuie numai intins in tava… Succes 😉

Facebook