un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Aluat frantuzesc

February 2, 2011 de admin | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (0 Voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 1,896

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru aluatul frantuzesc:

400 g unt
400 g faina
2 oua
1/2 lingurita sare
2 lingurite zeama de lamaie
200 ml apa

Mod de preparare:

Din faina, ou, sare, zeama de lamaie si apa, se face un aluat ca de taitei (nu trebuie sa fie prea tare), care se framanta bine pe planseta pana incepe sa faca basicute. Se bate de planseta de circa 30 de ori, apoi se lasa sa se odihneasca 30 minute fara sa se acopere.

Din aluat se intinde o foaie de cam 1/2 cm grosime. Peste acesta se intinde untul intr-un strat cam de 1/2 cm grosime si se impacheteaza adunand marginile asa ca in momentul in care se preseaza sa nu poata iesi untul din aluat. Se lasa la gheata 15 minute, apoi din aceasta compozitie se intinde o foaie de 1 cm grosime, mai mult lunga decat lata, si cat mai egala ca grosime.

Se impatureste in trei, aducand partea de sus peste cea de mijloc, iar partea de jos a aluatuluii peste cea de sus. Se obtine astfel o foaie mai lunga. In continuare se impatureste tot in trei, aducand partea din dreapta peste mijloc si partea din stanga pe dedesubtul partii din mijloc. De fiecare data cand se intinde aluatul, trebuie avut grija sa nu iasa untul din aluat; daca se intampla acest lucru, desi nu e de dorit, pe locul unde a iesit untul se presara putina faina. Se intinde aluatul din nou si se procedeaza identic.

Se lasa sa stea 1/2 ore la gheata, apoi se reia operatia inca de 2 ori.

Alte retete cu:


Facebook