un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Bomboane glazurate

February 29, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (122 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 70 minute

Portii: 9

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,965

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara bomboane glazurate:

Ingrediente pentru umplutura:

150 g arahide prajite fara sare
3 linguri de ulei
50 g zahar pudra
3 linguri de lapte praf

Pentru coaja:

2 albusuri
1 galbenus
un praf de sare
1 lingurita de zahar
1 lingura de ulei
50 g faina
½ lingurita praf de copt

Pentru glazura:

200 g ciocolata neagra

Mod de preparare:

Se introduc arahidele in blender sa se sfarame bine, apoi se adauga uleiul si se amesteca pana devine o pasta cremoasa. Se presara zaharul pudra si se amesteca.

Se incorporeaza laptele praf si se lasa in frigider pentru 20 de minute.

Se pregateste aluatul din albusuri, galbenus, ulei, zahar si praful de sare. Se amesteca bine, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Consistenta aluatului trebuie sa fie asemanatoare unui aluat de clatite, daca mai este nevoie se mai poate adauga lapte. Se lasa sa se odihneasca aluatul timp de 10 minute.

Se formeaza bilute din amestecul din frigider si se trec prin aluatul pregatit, tavalindu-le pe toate partile.

Se aseaza apoi bombonelele intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Se coc bomboanele in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, timp de 5 minute. Se stinge focul si se lasa in cuptor inca 15 minute. Se topeste ciocolata pe baie de aburi cu putin unt. Se trec bombonelele prin aceasta glazura, apoi se lasa in congelator timp de 15 minute.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook