un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Cornuri duble insiropate

March 16, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (88 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 100 minute

Portii: 16

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,458

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara cornuri duble insiropate:

Ingrediente:

500 g faina
3 oua
2 linguri zahar
300 ml lapte
200 ml ulei
1 praf de copt
50 g drojdie
2 linguri cacao
150 g rahat divers colorat
nuca de cocos

Mod de preparare:

Se bat ouale foarte bine pana devin ca o spuma, se adauga laptele, zaharul, drojdia si toata aceasta compozitie se lasa 10-15 minute la dospit. Apoi se adauga uleiul, praful de copt, faina putin cate putin si se amesteca oarte bine.

Se separa compozitia in doua, intr-una se pune cacaoa si faina, iar in cealalta doar faina. Se framanat foarte bine, astfel incat sa iasa un aluat elastic. Se pune pe fiecare painisoara de aluat alb cate una de aluat maro si se lasa la dospit.

Apoi cu sucitorul se intinde fiecare foaie de aluat, se aseaza una peste alta si se taie cu cutitul astfel incat sa iasa tiunghiuri. Se umplu cu rahat si se aseaza la copt intr-o tava unsa cu putin ulei.

Cat stau cornuletele la cuptor, se face pe aragaz un sirop din apa si zahar si imediat ce au fost scoase cornuletele din cuptor se toarna peste fiecare acest sirop, dupa care se presara nuca de cocos. Cornuletele nu trebuie sa fie toate inmuiate in sirop, ci numai putin partea de deasupra.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook