un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Cozonac cu banane, stafide si susan

March 19, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (77 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 130 minute

Portii: 8

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,737

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara cozonac cu banane, stafide si susan:

Ingrediente:

700 g faina
1 banana
1 plic drojdie uscata
½ cana de zahar
1 cana apa
150 ml ulei
coaja rasa de la o lamaie
½ sticluta esenta de lamaie
½ sticluta esenta de vanilie
100 g stafide
1 plic zahar
2 linguri susan

Mod de preparare:

Se face mai intai o maia din drojdie, ½ cana de apa calduta, 1 lingurita de zahar si 1 lingurita de faina. Dupa ce s-a dospit se adauga peste faina si se incepe sa se framante, se incorporeaza treptat banana pasata, apa calduta in care s-a topit zaharul, esenta de lamaie, esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie.

Separat se fierb stafidele cu 1 ceasa de apa timp de 5 minute, se scurg si se adauga in aluat. Se bat apoi aluatul cu ulei caldut pana se deslipeste de lighean si se lasa la dospit la caldura 40-45 de minute.

Dupa ce a crescut, se imparte in 2 painici din care se formeaza 2 suluri care se rasucesc si se adauga in tava de cozonac unsa cu margarina si tapetata cu hartie.

Se fierbe un sirop dintr-o cana de apa si 3 linguri de zahar, se lasa sa se raceasca si se unge apoi cozonacul. Se presara susan si se da cozonacul la cuptor pentru 40 de minute. Dupa ce s-a copt se unge din nou cu sirop si se lasa sa se raceasca, apoi se infasoara intr-o folie de plastic sau se pune intr-o punga ca sa se pastreze fraged.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook