un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Ecler cu crema de vanilie

April 12, 2011 de admin | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: minute

Portii:

Dificultate:

Vizualizari: 1,461

Cuvantul ecler a fost prima oara atestat in anul 1860 atat in Franta cat si in Anglia. Astazi, aceasta prajitura se serveste in toata lumea.

Ingredientele necesare pentru 10 eclere:

I. Pentru aluat:

300 ml apa
150 g faina
170 ml ulei
5 oua
1 praf de sare
1 plic zahar pudra

II. Pentru crema de vanilie

3 galbenusuri
150 g zahar
125 g faina
500 ml lapte
jumate de plic de praf de budinca de vanilie
baton de vanilie
125 g margarina la pachet

Mod de preparare:

Coji de ecler

Se pune apa la fiert impreuna cu uleiul. Dupa ce a fiert, se stinge focul si se adauga toata faina. Se amesteca bine, iar cand compozitia s-a racit se adauga ouale pe rand. Se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita.

Aluatul rezultat se pune in cornet (sau poss) si se toarna sub forme lunguiete de 2 x 6 cm intr-o tava tapetata. Daca nu aveti o asemenea tava, puteti folosi hartie pergament pe care o asezati pe o tava normala. Se introduc la cuptor si se coc la foc potrivit cca. 20 de minute (nu este indicat sa se deschida usa cuptorului in timpul coacerii).

Cand eclerurile sunt coapte, se taie pe lungime pastrandu-se un capacel (forma rezultata sa fie asemanatoare unei scoici deschise) si se umplu cu crema de vanilie.

Crema de vanilie

Se separa intr-un vas galbenusurile de albus. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand au devenit ca o spuma, se adauga faina pusa cate putin pe masura ce se amesteca. Apoi se adauga 100 ml lapte, se pune o jumatate de plic de praf de budinca si batonul de vanilie si se amesteca.

Restul de lapte, 400 ml, se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna compozitia de mai sus peste lapte si se amesteca continuu cu un tel la un foc foarte mic cca. 5 minute. Se retrage vasul de pe foc si se lasa la racit.

Separat, cele 125 grame de margarina la pachet se freaca cu un mixer, apoi, treptat, se adauga din crema racita. Se continua frecarea pana cand se termina toata crema.

Mentiuni

Peste ecleruri se poate adauga frisca, ciocolata sau zahar pudra.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu: , ,


Facebook