un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Eclere cu crema de vanilie

March 16, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (111 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 90 minute

Portii: 20

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,959

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara eclere cu crema vanilie:

Ingrediente pentru aluat:

150 ml ulei
150 ml apa
150 g faina
5 oua

Pentru crema:

¾ litri lapte
2 oua
6 linguri faina
2 plicuri zahar vanila
300 g zahar
ciocolata de menaj pentru glazura

Mod de preparare eclere:

Se pune la fiert apa cu uleiul, cand clocoteste se adauga faina in ploaie si se amesteca repede. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc, se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine. Cand aluatul se lipeste de lingura si de vas inseamna ca este gara.

Se unge o tava cu ulei, dar numai la inceput pentru urmatoarele tavi nu mai este necesar, se modeleaza cu mainile unse cu ulei batoane de marimea unui deget si se pun in tava la distanta unul de altul. Se dau la cuptor si se scot  numai cand au devenit tari si s-au rumenit putin.

Pentru crema:

Se pune la fiert laptele, dar se opreste 200 de ml. Separat se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se pune faina si se amesteca in continuare, apoi se toarna laptele pastrat. Cand clocoteste laptele de pe foc se adauga compozitia de oua si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se taie apoi fiecare ecler in jumatate, pe lungime, pe lateral, se umple cu crema, apoi se inchide capacul. Se aseaza pe un platou si se glazureaza cu ciocolata de menaj inmuiata pe baie de aburi cu putin ulei.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook