un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Fursecuri cu dulceata de afine si crema de cacao

March 17, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (68 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 90 minute

Portii: 18

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,674

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara furesecuri cu dulceata de afine si crema de cacao:

Ingrediente:

5 oua
250 g unt
300 g zahar pudra
150 g nuca macinata
350 g faina
1 cana ulei
1 plic zahar vanilat
2 linguri cacao
1 plic praf de copt

Pentru crema:

2 galbenusuri
50 g zahar pudra
50 ml lapte
50 g unt
2 linguri cacao
esenta de rom

Pentru ornare:

5 banane
5 fructe de kiwi
1 borcan de dulceata de afine
jeleuri rosii de capsuni
1 plic nuca de cocos
1 cutie compot de ananas

Mod de preparare:

Se freaca bine untul, apoi se adauga pe rand ouale, zaharul pudra si cel vanilat, se adauga uleiul si se mixeaza in continuare. Se pune in ploaie faina, praful de copt stins cu o lingurita de otet, nuca pisata, cacaoa si se amesteca bine pana se formeaza o coca potrivit de moale.

Se intinde o foaie nu prea subtire care se taie in forma dorita. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina si se aseaza fursecurile una langa alta la distanta mica. Se dau la cuptor la foc mic pana se rumenesc marginile, se scot si se pun la distanata unul fata de celalalt.

Pentru crema:

Se freaca galbenusurile bine cu zaharul pudra, apoi se adauga laptele si cacaoa. Se fierbe compozitia pe baie de aburi la foc mic pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se da la rece. Separat se freaca untul spuma si se incorporeaza in crema rece, se pune esenta de rom si se da la rece.

Se unge fiecare fursec cu dulceata de afine apoi se aseaza cate o bucatica de kiwi, banana si ananas, se orneaza cu crema de cacao, iar deasupra ei nuca de cocos si o bobita de afina din dulceata si jeleurile.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook