un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Negresa cu crema de cafea

March 17, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (57 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 75 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,984

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara negresa cu crema de cafea:

Ingrediente:

400 g ciocolata menaj
100 g margarina
3 oua
2 linguri cu cacao
1 fiola esenta de rom
2 pliculete cu ness
4 linguri cu faina
200 g zahar
3 pliculete cu zahar vanilat
½ pliculet praf de copt
150 g nuci prajite

Pentru crema:

200 g zahar
3 albusuri
2 plicuri cu zahar vanilat
200 g margarina

Pentru sirop:

150 g zahar
250 ml cafea

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata in bucati si se pune la topit pe aburi, se adauga margarina si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se ia de pe foc, se adauga ouale unul cate unul, faina cernuta, zaharul, cacaoa, nesul, zaharul vanilat, esenta de rom, praful de copt, nucile sfaramate si se amesteca bine.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 35-40 de minute. Se taie in bucati potrivite dupa ce s-a racit.

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat tot zaharul, siropul fierbinte, se fierbe pe foc mic zaharul in cafea pana se leaga, si se bate bine pana se raceste. Se freaca margarina spuma si se incorporeaza in crema racita.

Se orneaza fiecare bucata de negresa si se serveste.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook