un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Prajitura Cabana

March 18, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (79 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 60 minute

Portii: 10

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,255

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara prajitura Cabana:

Ingrediente pentru blat:

2 oua
3 linguri cu miere
50  g margarina
200 g zahar pudra
4 linguri lapte
1 lingurita praf de copt
450 g faina

Pentru crema:

750 ml lapte
200 g zahar
2 budinci de ciocolata
400 g margarina
2 prafuri de ciocolata
esenta de rom

Pentru glazura:

200 g ciocolata
60 g margarina

Mod de preparare blat:

Se incorporeaza toate ingredientele pe rand, apoi se framanta foarte bine si se imparte aluatul in doua. Din prima parte se fac doua foi pe dosul tavii, iar din adoua se fac 12 betisoare subtiri. Se impart cele doua foi in 3 partii, doua mai late, una mai ingusta. Se pune foaia mai ingusta pe mijlocul tavii si se unge cu crema.

Pentru crema:

Se amesteca zaharul cu prafurile de budinca si o parte din lapte, apoi se adauga amestecul la cealalta parte de lapte pusa la fiert. Se mai pot pune 2 linguri de faina pentru a fi crema mai tare. Se lasa sa dea intr-un clocot.

Dupa ce s-a racit se adauga margarina putin cate putin, esenta de rom, prafurile de ciocolata si se amesteca bine totul. Dupa ce s-a pus crema pe prima foaie se aseaza 3 betisoare, crema, apoi 2 betisoare, iar crema si 1 betisor. Celelalte 2 foi se lipesc de betisoare ca un acoperis, se apasa bine si se lasa putin la rece.

Dupa ce se scoate de la rece se acopere cu glazura de ciocolata preparata astfel se pune ciocolata impreuna cu margarina si se topeste la foc mic, cat e calda glazura se intinde pe prajitura.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook