un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Prajitura coada de paun

March 26, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (65 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 85 minute

Portii: 15

Dificultate: medie

Vizualizari: 4,905

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara prajitura coada de paun:

Ingrediente pentru foi:

5 linguri faina
5 oua
5 linguri zahar
ulei

Pentru blat:

6 albusuri
6 linguri zahar
5 linguri nuca macinata
2 linguri faina
2 linguri cacao
unt

Pentru crema:

5 galbenusuri
10 linguri zahar
100 ml lapte
1 pachet unt
3 plicuri zahar vanilat
2 linguri cacao

Pentru bezea:

5 albusuri
10 linguri zahar

Mod de preparare foi:

Se bat ouale intregi cu zaharul si se adauga faina. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina spatele unei tavi de prajitura si se coc pe rand 4 foi din acest aluat.

Pentru blat:

Se freaca albusurile spuma cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se incorporeaza cacaoa, nuca si faina. Se unge cu unt tave pe spatele careia au fost coapte foile si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se coace blatul la foc potrivit.

Pentru crema:

Se amesteca albusurile cu zaharul, laptele si se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa compozitia. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga untul inmuiat la temperatura camerei si zaharul vanilat.

Se imparte aceasta crema in doua, jumatate se lasa galbena, iar in restul se pun 2 linguri de cacao si se amesteca bine.

Pentru bezea:

Se bat albusurile cu zaharul pe baie de aburi pana se intareste bezeaua si se topeste zaharul.

Se aseaza o foaie pe o planseta, se unge cu jumatate din crema de cacao, se aseaza a doua foaie si se acopera cu jumatate din crema galbena.

Deasupra se pune blatul, iar peste el restul crema de cacao, apoi se pune a treia foaie, se intinde peste ea restul de crema galbena, se aseaza ultima foaie si se acopera prajitura cu spuma de albusuri racita. Prajitura se taie a doua zi in triunghiuri.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook