un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Prajitura cu alune, visine si cacao

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (63 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 90 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 4,698

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara prajitura cu alune, visine si cacao:

Ingrediente pentru foi:

6 galbenusuri
160 g zahar
5 linguri ulei
3 linguri cacao
200 g zahar
1 plic praf de copt

Pentru foi:

1 plic budinca de vanilie
350 ml lapte
250 g margarina
5 linguri zahar

Pentru bezea:

6 albusuri
8 linguri zahar
3 linguri miere

Pentru glazura:

6 linguri zahar
3 linguri apa
2 linguri cacao
25 g margarina

Pentru finisare:

100 g alune nesarate prajite
800 g compot de visine

Mod de preparare foi:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat uleiul, cacaoa si praful de copt amestecat cu faina. Se framanta un aluat si se intind 2 foi care se coc pe spatele tavii presarata cu faina.

Pentru crema:

Se amesteca praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de lapte rece, apoi se adauga restul de lapte fierbinte si se pune vasul pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa apoi budinca sa se racoreasca, se adauga margarina inmuiata la temperatura camerei si se freaca crema pana devine spumoasa.

Pentru bezea:

Se bat albusurile spuma pe baie de aburi, impreuna cu zaharul si mierea, pana cand zaharul se topeste, iar bezeaua se intareste si devine lucioasa.

Se aseaza pe o planseta o foaie, se unge cu crema de budinca si se acopera cu cealalta foaie peste care se intinde repede bezeaua calda si se niveleaza cu lama unui cutit. Peste bezeaua se aseaza una langa alta visinele scurse si fara samburi si se presara apoi alunele sfaramate.

Pentru glazura se firb toate ingredientele pana se ingroasa. Se toarna glazura calda peste prajitura, se intinde uniform cu lama cutitului inmuiata in apa fierbinte si apoi se da prajitura la frigider pana a doua zi.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook