un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Prajitura cu crema si nuci caramelizate

March 27, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (75 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 90 minute

Portii: 15

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,773

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara prajitura cu crema si nuci caramelizate:

Ingrediente pentru foaia I:

4 oua
100 g zahar
1 lingura rom
2 linguri faina
3 linguri nuca macinata
1 lingura margarina
1lingura faina

Pentru foaia II:

300 g faina
150 g unt
100 g smantana
50 g zahar
1 ou
1 praf sare
1 plic praf de copt
coaja rasa de lamaie

Pentru nucile caramelizate:

200 g miez de nuca tocat
150 g zahar tos
1 lingurita ulei

Pentru crema:

3 oua
100 g zahar
300 g unt
1 lingura rom

Pentru sirop:

50 g zahar
100 ml apa
2 linguri rom

Mod de lucru foaie I:

Se bat albusurile apoi se adauga zaharul, romul si se bate in continuare pana se intareste bezeaua. Se incorporeaza pe rand  galbenusurile, faina si nucile macinate, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se coace timp de 25 de minute, apoi se rastoarna foaia pe un servet umezit si se intoarce ca sa nu se lipeasca.

Pentru foaia II:

Se freaca spuma untul moale cu zaharul, apoi se adauga oul, smantana, sarea si coaja de lamaie. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se framanta putin aluatul. Se intinde o foaie care se coace timp de 30 de minute pe spatele tavii in care s-a copt si foaia I presarat cu faina.

Pentru nucile caramelizate:

Se pune zaharul intr-o tigaie la foc mic si se amesteca repede cu coada lingurii de lemn din momentul in care apare primul punct de caramel, pana cand tot zaharul se topeste si se caramelizeaza usor, fara sa se arda.

Se scot bulgarelele de caramel cu nuca pe o farfurie intinsa, bine unsa cu ulei, se lasa sa se raceasca si se bate cu muchia ciocanului de snitele. Bucatile mai mari se pastreaza, iar restul se macina prin masina de nuca.

Pentru crema:

Se bate zaharul cu ouale pe baie de aburi pana se ingroasa compozitia, apoi se lasa sa se racoreasca si se incorporeaza untul moale, romul si caramelul macinat.

Pentru sirop:

Se fierbe apa cu zaharul, se lasa sa se raceasca si se adauga romul si se insiropeaza foile.

Se aseaza pe un platou foaia II, se intinde 2/3 din crema, se acopera cu foaia I, se unge cu restul de crema si se presara bucatelele de caramel nemacinate. Se lasa prajitura la rece 2-3 ore si apoi se portioneaza.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook