un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Prajitura rigoletto

March 18, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (80 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 55 minute

Portii: 16

Dificultate: simpla

Vizualizari: 4,215

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara prajitura Rigoletto:

Ingrediente pentru blat:

6 oua
4 linguri apa
8 linguri faina
2 linguri cacao
10 linguri zahar
1 varf de cutit de bicarbonat

Pentru crema:

800 ml lapte dulce
6 linguri faina
4 galbenusuri
250 g zahar
1 pachet margarina
3 plicuri zahar vanilat
zeama de la o lamaie

Pentru glazura:

4 albusuri
10 linguri zahar
1 ciocolata simpla

Mod de preparare blat:

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc, apoi se adauga pe rand apa, galbenusurile, cacaoa si faina amestecata cu bicarbonatul stins cu otet.

Se omogenizeaza compozitia, se toarna intr-o tava unsa cu margarina si se da la cuptor. Cand este gata se lasa blatul sa se raceasca, apoi se taie in doua foi egale.

Pentru crema:

Se fierbe laptele cu faina, galbenusurile si zaharul. Se lasa pe foc pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si dupa ce se raceste putin se amesteca cu un pachet de unt. Se adauga zaharul vanilat, zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Pentru glazura:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pe baie de aburi pana incepe sa se prinda de peretii castronului, apoi se ia de pe foc.

Se intinde crema intre cele doua foi de blai, apoi se toarna glazura de bezea peste ultima foaie si se decoreaza prajitura cu ciocolata topita.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook