un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Prajitura roua diminetii

March 18, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (67 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 80 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 1,798

Aveti nevoie de urmatoarele pentru a prepara prajitura roua diminetii:

Ingrediente:

1 litru lapte
7 galbenusuri
7 linguri zahar
8 linguri faina
1 esenta de vanilie
2 kg mere
putina margarina
4 linguri zahar
½ pachet de unt
7 albusuri
1 pahar mic de zahar

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert. Intre timp se freaca 7 galbenusuri cu 7 linguri de zahar pana ce acesta din urma se topeste. Se pune amestecul in laptele de pe fo, se adauga 8 linguri de faina, esenta de vanilie si se amesteca bine sa nu faca niciun cocolos. Se lasa sa fiarba lejer la foc mic pana se ingroasa crema, amestecand din cand in cand.

Pana se ingroasa crema se curata 2 kg de mere de coaja si se taie apoi felioare subtiri sau rondele. Se pun merele taiate intr-o tava unsa cu putin unt sau margarina, peste ele se presara cateva linguri de zahar si se da tava la cuptor 5-10 minute pana incep merele sa lase sirop.

Cand crema de vanilie incepe sa se ingroase se ia de pe foc si se adauga ½ pachet unt. Se adauga crema peste merele din cuptor si se lasa prajitura sa se coaca la foc mic 30-35 de minute pana incepe sa iasa deasupra cremei din siropul merelor.

Se bat cele 7 albusuri ramase, dupa ce s-au batut bine se adauga un pahar mic de zahar si se bate in continuare. Se adauga albusurile peste crema, se intind bine si se da la cuptor maxim 10 minute.

Cand este coapte prajitura se opreste focul, se mai lasa in cuptor 5-10 minute. Prajitura se scoate si se taie cand este rece.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook