un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Prajitura amandina

February 16, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (177 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 60 minute

Portii: 12

Dificultate: medie

Vizualizari: 5,463

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru prepararea a 12 portii de amandine:

Ingrediente blat:

– 6 oua
– 200 gr de zahar
– 200 gr de faina
– 40 ml de apa
– 40 ml de ulei
– 3 linguri de cacao
– un pliculet de praf de copt

Mod de preparare blat:

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare, se pune zaharul, apa, pasta de galbenusuri si se amesteca cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Se pune apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se obtine o compozitie omogena care se toarna in tava unsa cu grasime si tapetata cu faina. Se da tava la cupor cca 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii.

Ingrediente sirop de zahar ars:

– 500 ml de apa
– 250 gr de zahar
– 2 plicuri de cappucino de ciocolata
– 2 fiole de rom

Mod de preparare sirop:

Intr-o cratita se pune la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, respectiv este de un auriu frumos, se pune restul de apa, incalzita in prealabil. Se lasa siropul sa fiarba linistit pana zaharul se va topi. Cand zaharul e topit, se pun pliculetele de cappucino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Ingrediente crema:

– 3 galbenusuri
– 150 gr de zahar pudra vanilat
– un cub de margarina (este ideal daca folositi Rama Maestro cu Rom)
– 4 linguri de cacao
– rom

Mod de preparare crema:

Margarina trebuie sa fie moale, la temperature camerei. Se freaca margarina pana devine ca o crema subtire, apoi se pune zaharul pudra si se mixeaza bine pana se omogenizeaza complet. La sfarsit se pune cacao, galbenusurile si romul.

Blatul racit se taie in jumatate pe lungime si se lasa sa se raceasca complet. Atentie, daca blatul e cald, crema se topesete. Se insiropeaza prima jumatate de blat cu jumatate din cantitatea de sirop de zahar ars, apoi se pune crema de cacao. Peste crema se pune al doilea blat, care se insiropeaza cu restul de sirop. Se da amandina la frigider 3-4 ore.
Pentru glazura se foloseste un plic de glazura de cacao, glazura care se intinde peste fiecare prajitura in parte. Pe fiecare amandina se pune cate un mot de frisca.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook