un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Prajitura negresa cu banane

February 16, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (103 voturi)
Loading...

Durata: 80 minute

Portii: 14

Dificultate: medie

Vizualizari: 4,210

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru prepararea a 14 portii de prajitura negresa cu banane:

Ingrediente:

3 banane bine coapte
6 oua
250 g unt
300 g ciocolata menaj
200 g faina
300 g zahar tos
1 pliculet praf de copt
Sucul de la ½ lamaie
Unt si faina pentru tapetat tava
Zahar pudra pentru pudrat deasupra

Mod de preparare:

Se curata bananele si se taie cubulete marunte, dupa care se pun intr-un bol si se stropesc cu sucul de la jumatate de lamaie pentru a nu se oxida. Intr-un alt bol se amesteca faina cu 1 pliculet de praf de copt. Se taie untul cubulete si se pune intr-o cratita. Peste cubuletele de unt se adauga patratelele de ciocolata si se pune totul la topit la foc mic, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit atat untul cat si ciocolata, se stinge focul, se adauga zaharul tos si se amesteca fara foc, pana se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, se lasa compozitia la racit, pana devine calduta. Dupa racire, se adauga ouale in compozitie, rand pe rand, amestecand dupa fiecare ou pana se incorporeaza complet, de preferat este sa se foloseasca telul pentru amestecat. Cand toate ouale au fost incorporate, se adauga faina in ploaie si se amesteca cu telul, pana la omogenizare. Se unge cu unt o tava de 20/30 cm, se tapeteaza cu faina si se toarna ½ din compozitia obtinuta in tava. Peste compozitia din tava se presara jumatate din cubuletele de banane. Peste cubuletele de banana presarate, se adauga restul de compozitie, astfel incat sa fie distribuita uniform pe toata suprafata. Apoi se adauga deasupra, uniform, restul de cubulete de banana, dupa care se pune prajitura in cuptorul preincalzit si se lasa la copt pentru 55-60 minute. Timpul de coacere este relativ, fiecare poate face testul cu scobitoarea si poate scoate prajitura din cuptor cand considera ca este indeajuns de coapta. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se serveste pudrata cu zahar pudra.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook