un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Reteta savarine

February 16, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (144 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 40 minute

Portii: 15

Dificultate: medie

Vizualizari: 2,772

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru prepararea a 15 portii de savarine:

Ingrediente pentru blat:

5 oua,
130 gr zahar,
5 linguri faina,
100 g pesmet+ pentru tapat formele,
praf de copt,
sare,
coaja de lamaie,
2 linguri apa,
2 plicuri zahar vanilat sau esenta de rom,
5 linguri ulei,
aprox 80 g unt pt unsul formelor.

Ingrediente pentru ornat:

500 ml frisca,
gem de capsuni

Ingrediente pentru sirop:

280 gr zahar,
300 ml apa,
o sticluta esenta de rom

Mod de preparare:

Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi se adauga praf de copt, coaja de lamaie, pesmetul si sare. Se bat apoi albusurile cu 2 lg apa (apa se pune ininte de a le bate). Se adauga zaharul ramas. Apoi se pune faina si se amesteca cu linura de lemn. Se adauga si compozitia cu galbenusuri si se amesteca cu mixerul dupa care cu lingura de lemn. Formele se ung cu unt si se tapeaza cu pesmet.

Se toarna in forme compozitia. Se introduc in cuptorul incalzit si se tin aprox 20 minute. Se scot din forma dupa ce au stat 5 min. Intre timp se pune siropul la fiert. Se pune zaharul in apa cu rom si se lasa sa dea un clocot si apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Se taie savarinele 1/3 din ele (li se face cate un capacel). Se bate frisca. Se insiropeaza bine savarinele (amandoua partile) se umplu cu frisca si se orneaza: frisca, gem, frisca.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook