un site cu retete pe gustul tau

un site cu retete pe gustul tau!

Retete Populare
Ultimele retete

Tiramisu cu crema mascarpone

February 16, 2012 de Ana | Categorii: Prajituri
Voteaza:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (152 voturi)
Loading ... Loading ...

Durata: 30 minute

Portii: 10

Dificultate: medie

Vizualizari: 3,565

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru prepararea a 10 portii de tiramisu cu crema mascarpone:

Ingrediente:

– 6 lingurite de cafea,
– o sticluta cu esenta de rom,
– 400 g. piscoturi,
– 4 oua,
– 7 linguri zahar,
– 2 cutii Mascarpone (sau 500 g. smantana 24% grasime),
– 2 plicuri de praf de frisca,
– cacao pentru ornare.

Mod de preparare:

Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator.

Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cate unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul. Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se aseaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai. Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste.

Va dorim pofta buna!

Alte retete cu:


Facebook